کد خبر 163088
۲۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۶
پیام انقلاب از نسل اول به نسل های جدید منتقل شده است

استاندار خراسان جنوبی گفت: پیام انقلاب، بدون هیچ تغییری از نسل اول به نسل های جدید منتقل شده و شاهد صدور این پیام به اقصی نقاط دنیا به ویژه خاورمیانه هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور؛ دکتر قناعت با بیان این مطلب در برنامه زنده تلویزیونی انقلاب مردم خاطرنشان کرد: ملت ایران در حالی چهل و سه سالگی انقلاب را جشن می گیرند که مبانی و آرمان های انقلاب بی هیچ زاویه ای از ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ به ۲۲ بهمن ۱۴۰۰ منتقل شده است.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی ) که از انقلاب به عنوان معجزه یاد می کنند، تصریح کرد: با وجود مشکلات عدیده ای که نظام سلطه برای ما رقم زده، تحریم ها، جنگ و... مردم همچنان پای نظام ایستاده اند.
به گفته وی؛ هر چه این پشتیبانی مردم از انقلاب و نظام بیشتر باشد، دشمنی های نظام سلطه بی اثرتر خواهد بود.
استاندار خاطرنشان کرد: مردم ما امسال هم در ۲۲ بهمن حماسه دیگری از همبستگی خلق خواهند کرد و به دشمنان نشان خواهند داد که همچنان حامی نظام هستند.
دکتر قناعت با تأکید بر این که فضای کشور، فضای کار و تلاش و توجه به مناطق کم برخوردار شده، از مذاکرات وین گفت و اظهار داشت: به زودی شاهد موفقیت های چشمگیری خواهیم بود.
وی تأکید کرد: به زودی آینده ای روشن در انتظار ملت ایران خواهد بود.
*افتتاح و کلنگ زنی هزار و ۵۲۲ پروژه در ایام دهه فجر
استاندار در بخش دیگری از سخنانش به برنامه ها و پروژه های دهه فجر امسال استان اشاره کرد و گفت: در مجموع افتتاح و کلنگ زنی هزار و ۵۲۲ پروژه برای این ایام پیش بینی شده بود که هزار و ۲۸۴ پروژه افتتاح و ۲۳۸ پروژه نیز کلنگ زنی شد.
دکتر قناعت، اعتبار این پروژه ها را در مجموع ۱۰ هزار و ۹۴۸ میلیارد تومان اعلام کرد که ۸ هزار و ۵۲۵ میلیارد آن مربوط به پروژه هایی است که افتتاح شده اند.
وی ادامه داد: بهره برداری از پروژه گازرسانی به ۱۶۹ روستا و ۱۳۰ واحد تولیدی و صنعتی و طرح های مسکن محرومین و ملی و ۱۳ گلخانه از جمله پروژه های افتتاح شده است.
به گفته وی؛ طی این ایام ۱۰ طرح صنعتی و معدنی با اعتبار ۶ هزار و ۴۵۶ به بهره برداری رسیده که از جمله آنها معدن منیزیت سپیدان سربیشه و کارخانه تولید پودر میکرونیزه بنتونیت فردوس بود.
استاندار افزود: تعداد ۱۰۵ طرح مخابراتی با رقم اعتبار قابل توجه ۱۴۰ میلیارد تومان، ۴۹ پروژه عمران شهری، ۱۴۷ پروژه اجرای شبکه تأمین روشنایی، اصلاح شبکه و احداث پست برق و... از دیگر پروژه هایی بود که در این ایام افتتاح شد.
دکتر قناعت تصریح نمود: طی این ایام در سطح کشور حدود ۹۰ کیلومتر راه به صورت ویدئو کنفرانسی به بهره برداری رسیده که یک سوم آن در خراسان‌ جنوبی بوده است.
به گفته وی؛ بهره برداری از واحد طلای شادان با سرمایه گذاری ۴۰۰ میلیارد تومانی و ظرفیت استحصال ۳۰۰ کیلو طلا در سالو نیز بزرگترین کشتارگاه صنعتی دام و شترمرغ کشور با سرمايه گذاری ۱۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۹۴ نفر از دیگر برنامه‌ های این ایام بود. 
وی با تأکید بر خام فروشی به عنوان مهمترین دغدغه استان، گفت: کارخانه تولید کنستانتره آهن با سرمايه گذاری چینی ها در خوسف و فرآوری فروسیلیس در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند از جمله پروژه هایی است که در راستای فرآوری مواد معدنی در استان کلنگ زنی شد.
*تعداد ۲۸۵ طرح و پروژه، رهاورد سفر رئیس جمهور به استان
استاندار خراسان جنوبی گفت: تعداد ۲۸۵ طرح و پروژه، رهاورد سفر دکتر رئیسی رئیس جمهور به استان است.
دکتر قناعت افزود: اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای این طرح و پروژه ها ۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که طی ۳ سال به استان تزریق خواهد شد.
وی با اشاره به رقم ۷ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی تسهیلات در نظر گرفته شده برای استان در قالب این مصوبات، گفت: از مجموع اعتبار لحاظ شده تاکنون ۴۰۰ میلیارد تومان طی دو مرحله پرداخت شده و ۲۷۵ میلیارد تومان نیز در نوبت ابلاغ است.
استاندار متذکر شد: بخش عمده این اعتبارات مربوط به باند های دوم، راه های شهری و روستایی، فاضلاب های شهری، تکمیل بیمارستان ها و دیگر پروژه‌های نیمه تمام فرهنگی، ورزشی و... است.
دکتر قناعت تأکید کرد: رایزنی شده تا وزارت نفت و بنیاد مستضعفان از محل مسئولیت های اجتماعی خود، کمک هایی به استان بکنند که این موضوع با قول های مساعدی همراه بوده است.
*توسعه استان بر مبنای اسناد بالادستی و سند آمایش 
وی در ادامه به اقداماتی اشاره کرد که برای آینده استان در دستور کار است و گفت: طبق اسناد بالادستی و سند آمایش سرزمین، برنامه‌های مدونی در راستای توسعه استان در دستور کار داریم که بنا به اولویت ها در حال پیگیری است.
به گفته وی؛ تکمیل باندهای دوم، تجهیز فرودگاه ها با تأمين تجهیزات و پایدار کردن پروازها، افزایش پروازهای موجود و ایجاد مسیرهای پروازی جدید از جمله این کارهاست.
استاندار تصريح نمود: ايجاد خط انتقال فرآورده های نفتی، توسعه راه های روستایی، ایجاد واحدهای فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی با عنایت به تولیدات خوب و قابل توجه استان در زمینه زرشک، زعفران، عناب و گل نرگس از دیگر اقداماتی است که در دستور کار قرار دارد. 
دکتر قناعت، تقویت خطوط گاز استان را هم از دیگر برنامه‌های اولویت دار استان عنوان کرد و گفت: با توجه به این که گاز استان از خط خراسان رضوی تأمین می شود و به اصطلاح ته خط هستیم، در صورت بروز سرمای شدید، احتمال قطعی گاز در این استان بیش از دیگر جاهاست.
وی ادامه داد: ما خواستار ادامه مسیر زابل تا نهبندان و کرمان تا خراسان جنوبی هستیم که به این ترتیب گاز استان از سه خط تأمین می شود و طبیعتاً قطعی نخواهیم داشت.
*انتقال آب و راه آهن، دو دستورکار ویژه برای استان
استاندار خراسان جنوبی، انتقال آب و راه آهن را دو دستورکار ویژه برای استان عنوان کرد و تأکید کرد: پروژه راه آهن چابهار- سرخس که از مسیر خراسان جنوبی می گذرد، یک کریدور راهبردی است که دریای عمان را به کشورهای آسیای میانه متصل می کند و به ویژه برای هندی ها که در چابهار سرمایه گذاری کرده اند، خیلی مهم است.
وی با اشاره به جایگاه ویژه راه آهن در مصوبات سفر رئیس جمهور به استان، خاطرنشان کرد: طول مسیر راه آهن بیرجند- قاین- یونسی ۲۷۱ کیلومتر است که ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار تعیین شده برای اجرای آن در قالب ۱۰ درصد سهم وزارت راه و شهرسازی، ۲۰ درصد سهم پیمانکار و ۷۰ درصد نیز سهم کنسرسیوم بانکی و از محل منابع صندوق توسعه ملی با تضمین وزارت راه و شهرسازی تأمین می شود.
به گفته وی؛ این کنسرسیوم به سرگروهی بانک رفاه و با حضور بانک های ملی، ملت، تجارات، ایران زمین و خاورمیانه تشکیل شده است.
استاندار تصریح نمود: از آن جایی که بانک ها تضمین وزارت راه و شهرسازی را قبول نکردند، پیگیری هایی صورت گرفت و ضمانت به سازمان برنامه و بودجه کشور منتقل شد.
دکتر قناعت، رقم بالای اعتبار، نپذیرفتن تضمین وزارت راه و شهرسازی و ریسک نپذیری بانک ها را علل طولانی شدن پروژه راه آهن عنوان کرد و گفت: با مراجعه به تک تک بانک های عضو کنسرسیوم، رقم عاملیت شان را به دو برابر افزایش دادیم که در این زمینه نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی نیز همراهی خوبی داشتند.
وی ادامه داد: با مساعدت صندوق توسعه ملی، شرایط پیمانکار نیز تسهیل شد، لذا تجهیز کارگاه صورت گرفته و کار در حال اجراست.
استاندار به پیشنهاد جدید سازمان برنامه و بودجه کشور مبنی بر تأمین اعتبارات پروژه از محل تهاترهای نفت اشاره کرد و گفت: پیشنهاد خوبی است اما برای ما که این راه را پیش آمده ایم، طی کردن این مسیر جدید، به معنای از دست دادن فرصت است.
دکتر قناعت افزود: در همین راستا پیگیری هایی صورت گرفت و وزیر راه و شهرسازی هم طی مکاتبه ای به معاون اول رئیس جمهور اعلام موضع کرده که کار به همان روال قبل ادامه یابد.
*انتقال آب ، راهکار جبران کم آبی استان
وی در ادامه از دو راهکار اساسی برای جبران کم آبی استان گفت و متذکر شد: انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان، دو راه اساسی برای تأمین نیاز آبی استان است.
به گفته وی؛ در بحث انتقال آب خلیج فارس، بخشی از کار انجام شده و خطوط انتقال آب به طول ۴۵۰ کیلومتر از استان هرمزگان به سه راهی چشمه رسیده و از این به بعد سه خط می شود که خط دوم آن به کرمان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی می رود.
استاندار گفت: طول مسیر هرمزگان تا خراسان رضوی هزار و ۵۵۰ کیلومتر است که اجرای آن ۴۷ هزار میلیارد تومان هزینه در بر دارد.
دکتر قناعت ادامه داد: فراخوان جذب سرمایه گذار برای اجرای پروژه صورت گرفته، مجوزهای زیست محیطی، پدافند غیر عامل، تخصیص ها و... نیز اخذ شده و طرح انتقال آب، مرحله به مرحله در حال اجراست.
وی افزود: زمان بهره برداری از این پروژه، پایان ۱۴۰۴ است و این دوره ۵ ساله پتانسیل اشتغالزایی برای ۳۰ هزار نفر دارد.
استاندار از پروژه انتقال آب دریای عمان هم گفت و تأکید کرد : این پروژه از مکران تا زاهدان و زابل، مصوبه هیئت وزیران را دارد لذا ما پیگیر هستیم که خطی هم از زابل به نهبندان و بعد هم سربیشه و بیرجند تعریف شود.
دکتر قناعت متذکر شد: دریای عمان چون به آب های آزاد راه دارد، مشکلات زیست محیطی نخواهد داشت لذا منبع بهتری برای تأمین آب استان است. 
*برنامه استان، استفاده حداکثری از دیپلماسی مرزی
دکتر قناعت افزود:افغانستان، همسایه استان است که با ۳۳۱ کیلومتر مرز مشترک و اشتراکات زبانی و دینی، فرصت خوبی برای ما می باشد.
وی ادامه داد: وجود چهار معبر دوکوهانه، گلورده، ماهیرود و یزدان در شهرستان های نهبندان، درمیان، سربیشه و زیرکوه، طرفیت های خوبی برای مبادلات مرزی است.
استاندار با اشاره به سیاست دولت سیزدهم در راستای استفاده از فرصت کشورهای همسایه، گفت: یک ماه پیش جلسه مشترک وزارت های خارجه و کشور باحضور ۱۶ استان مرزی و ۳۵ سفیر کشور برگزار شد و درخصوص مباحث مرزی مفصل بحث شد و مقرر گشت فرصت مراودات فراهم گردد. 
دکتر قناعت ادامه داد: بعد از آن جلسه ۷ بهمن نشستی با والی فراه در مرز ماهیرود داشتیم که نتایج خوبی به همراه داشت.
وی تصریح نمود: برقرسانی به ولایت فراه، صادرات سوخت، تکمیل جاده ماهیرود به فراه که ۱۲۰ کیلومتر است و ۶۵ کیلومتر آن قبلاً آسفالت شده و علت تأخیر هم تحولات افغانستان بوده است.
به گفته وی‌؛ صدور روادید در مرز ماهیرود، ایجاد کنسولگری در بیرجند، پذیرش دانشجویان افغانستانی و... از دیگر مطالبات مطرح شده در این نشست بود. 
استاندار متذکر شد: با توجه به تفویض اختیار دولت به استانداران در استان های مرزی، ما آمادگی انعقاد تفاهم نامه را داشتیم اما آنها باید با رضایت کابل اقدام می کردند. 
دکتر قناعت ادامه داد: تعیین دو نماینده از طرفین برای پیگیری تفاهم نامه نتیجه این دیدار بود که این دو نماینده از آن به بعد دو نشست داشته اند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha